Afbeelding 1
Afbeelding 2
Afbeelding 3
Afbeelding 4
Afbeelding 5
Afbeelding 7

Onderhoud, reparatie en stemmen

Wij houden ons niet alleen bezig met de ‘verkoop’ van instrumenten. Zodra de instrumenten vervaardigd zijn, worden deze door ervaren musici nagekeken en gescreend. Dit doen we heel bewust om ons te onderscheiden en kwaliteit te garanderen. Tegelijkertijd blijven wij marktconforme prijzen hanteren! Wij hebben ervaren reparateurs/stemmers achter de hand voor defecte/ontstemde instrumenten. Wilt u een vrijblijvende indicatie van de onderhoud/reparatie/stem kosten? Neem gerust contact met ons op.

Het is verstandig om uw instrument 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt te geven. Instrumenten die gedemonteerd kunnen worden, worden door onze reparateurs volledig gedemonteerd. Het instrument wordt van a-z volledig nagekeken.

Kortom, wij verzorgen het totale proces! Alleen een instrument verkopen is niet onze doelstelling. Klanttevredenheid is ons streven. Niet alleen bij de aankoop, maar ook vele jaren na de aankoop!

Voor de totaliteit bent u bij ons op het juiste adres.. Van harte welkom!


Hier een greep uit onze mogelijkheden:


Panfluit:

Onze panfluiten worden door ervaren stemmers gestemd. De acacia fluiten worden gestemd met kurkjes. Indien gewenst kunnen wij de acacia panfluiten ook met bijenwas stemmen. De kurkjes worden dan iets lager geplaatst dan de normale toonhoogte en vervolgens worden de pijpjes met bijenwas op de juiste toonhoogte gestemd. De bamboe panfluiten worden standaard gestemd met bijenwas. Alle panfluiten worden gestemd door een ervaren panfluitstemmer.

We hebben ervaren reparateurs achter de hand voor het repareren van alle maten panfluiten. Vraag naar de mogelijkheden!


Blokfluit:

Blokfluiten die ontstemd zijn, kunnen wij herstellen. Vraag naar de mogelijkheden!


Viool, cello, contrabas:

Naast de gebruikelijke onderhoud zoals snaren vervangen en het opnieuw beharen van de strijkstok, hebben wij ervaren reparateurs voor alle mogelijke reparaties.


Klarinet en dwarsfluit:

Ook voor deze instrumenten hebben wij ervaren reparateurs achter de hand! Bij een onderhoudsbeurt wordt uw instrument volledig gedemonteerd. Houtblaasinstrumenten worden inwendig geolied, metalen instrumenten worden gereinigd. Polsters worden stuk voor stuk nagezien en gereinigd. Lederpolsters worden weer soepel gemaakt. Assen en voeringen worden gereinigd, en voorzien van nieuwe olie voordat het instrument weer in elkaar wordt gezet. Polsters die niet meer geschikt zijn om verder mee te spelen worden vervangen door nieuwe. Mochten er meer dan 5 polsters aan vervanging toe zijn, dan wordt hierover met de klant overlegd. Zijn alle kleppen weer gemonteerd dan worden deze nauwkeurig gecontroleerd op lekdichtheid en waar nodig verder afgesteld. Is alles in orde, dan wordt met behulp van een blaastest gecontroleerd of inderdaad ook alles naar behoren werkt. Pas daarna is uw instrument gereed!


Trompet:

De reparatie of onderhoud voor een trompet kunnen wij ook verzorgen. Denk aan reinigen, pompen gangbaar maken, waterklepkurk vervangen, uitwendige schoonmaak en een grondige controle. Het instrument kan worden uitgedeukt indien nodig.


Enzovoort...!